Epionen valmennuskurssien opettajat keväällä 2019

"Vertaansa vailla olevaa kokemusta ja intohimoa opetukseen"

pivi.jpg


Biologia/biokemia/anatomia:
Päivi Turunen, LT, FM
paivi.turunen@epione.fi

Opetuskokemus valmennuskursseista: 18 vuotta.

Olen valmistunut lääkäriksi vuonna 2008 ja päivätyössäni työskentelen työterveyshuollon erikoislääkärinä. Aikaisemmalta ammatiltani olen tutkija ja valmistuin Jyväskylän yliopistosta molekyylibiologiksi vuonna 2000. Väittelin tohtoriksi vuonna 2005 sydän- ja verisuonitautien geeniterapian alueelta.

Opetuskokemusta minulla on monista lääketieteen valmennuskursseista. Opetan Etelä-Pohjanmaan opistolla vuosittain biologian solu- ja molekyylibiologian sekä perinnöllisyyden kokonaisuudet ja olen toiminut myös muiden valmennuskurssien biologian opettajana.

Pelkän biologian ja lääketieteen teorian lisäksi kerron kurssilaisille mielelläni myös tutkimustyön käytännön sovellutuksista sekä lääketieteen opiskelun arjesta ja lääkärin työstä.

Tervetuloa kursseillemme!


jarkko_surakka_v-3.jpegFysiikka/lääketieellinen fysiikka/fysikaalinen kemia:
Jarkko Surakka, FM
jarkko.surakka@epione.fi
Opetuskokemus valmennuskursseista: 18 vuotta.

Olen päätoimisena fysiikan tuntiopettajana Pohjois-Savon ammattikorkeakoulussa. Fysiikan opettaminen on haastavaa ja palkitsevaa, matemaattinen perusta tuo fysiikkaan vahvan rungon, jota erilaiset käytännön sovellutukset tuovat lähemmäksi jokapäiväistä elämää.

Aikaisemmin olen toiminut useana vuonna lääketieteen valmennuskurssin fysiikan opettajana ja huomannut, miten monien asioiden rauhallinen läpikäyminen ja laskuvalmiuksien kehittäminen saa aiemmin vaikeat asiat selkenemään, joka heijastuu varmuutena pääsykokeissa.

Uskon, että kurssimme tuovat sinullekin varmuutta pääsykokeisiin ja saat fysiikalle vankan pohjan.

Tervetuloa mukaan!

olli.jpg


Kemia/biokemia: Olli Sankilampi, FT, Lääk.yo
olli.sankilampi@epione.fi
Kokemus valmennuskursseista: 5 vuotta

Olen matemaattisten aineiden lehtorina Pohjois-Savon ammattikorkeakoulussa. Pääaineeni matematiikan lisäksi olen myös opettanut mekaniikkaa ja kemiaa, joissa voin hyödyntää vahvaa matemaattista osaamistani. Insinöörimatematiikka on luonteeltaan soveltavaa ja käytännönläheistä ongelmanratkaisua, jossa matemaattisen ajattelutavan opettaminen on keskeisessä asemassa. Siinä opettajalta vaaditaan oman substanssiosaamisen lisäksi hyviä pedagogisia taitoja. Toisaalta on palkitsevaa nähdä opiskelijoiden innostuvan asiasta ja pystyvän ratkomaan tehtäviä itsenäisesti.

Opiskelin yliopistossa matematiikkaa, kemiaa ja fysiikkaa. Tein tohtorin väitöskirjani matematiikasta. Valmennuskurssin opettajana pidän vahvuuksinani pedagogista osaamista, vahvaa matemaattista pohjaa ja hyvää lukion kemian oppimäärien hallintaa. Mielestäni kemian asioiden rauhallinen läpikäyminen ja tehtävien laskuvalmiuksien parantaminen auttaa parempaan suoriutumiseen stressaavassa valintakoetilanteessa. Kemian soveltavat valintakoetehtävät eivät ole vaikeita; niiden ratkaiseminen vaatii vain itseluottamusta, laskurutiinia ja välillä teoriatietojen sujuvaa hallintaa.Kemia/biokemia/biologia: Riikka Heikkinen, FM
Kokemus valmennuskursseista: 5 vuotta

Olen 39-vuotias biologian ja kemian opettaja Kuopiosta. Olen valmistunut filosofian maisteriksi Itä-Suomen yliopistosta vuonna 2004.

Valmistumiseni jälkeen olen työskennellyt sekä biolääketieteen tutkijana että opettajana. Valmennuskurssilla olen opettanut kemiaa ja biologiaa kaksi vuotta.

Vahvuuksiani opettajana on pedagoginen osaaminen sekä oman alan asiantuntijuus. Molemmista aineista minulla on paljon käytännön työkokemusta. Opetuksessa pyrin tuomaan asiat esille mahdollisimman ymmärrettävästi ja selkeästi, unohtamatta kuitenkaan isompia kokonaisuuksia ja laskurutiinia. Tärkeää on myös käydä läpi kokeen ominaisuudet, rakenne ja vastaustekniikka.


Fysiikka:
Tuukka Heiskanen
tuukka.heiskanen@epione.fi

Kokemus valmennuskursseista: 2 vuotta

Olen 23-vuotias fyysikon alku! Valmistuin Kuopion lyseon lukiosta IB-ylioppilaaksi 2014 ja aloitin samana syksynä sovelletun fysiikan opinnot Itä-Suomen yliopistossa. Tällä hetkellä kirjoittelen omaa maisterin tutkintoani. Aikasempaa kokemusta opettamisesta on valmennuskurssin lisäksi sovelletun fysiikan laitoksen matematiikan, fysiikan ja ohjelmoinnin harjoituksista sekä Savonia ammattikorkeakoulun fysiikan opetuksesta sijaisena.

Tehtäväni valmennuskurssilla on vahvistaa fysiikan taitojen lisäksi erityisesti matematiikan osaamista. Matematiikka kuitenkin kulkee kaiken luonnontieteen kanssa käsi kädessä. Näitäkin tärkeämpänä olen asettanut itselleni haasteen: jokaisella valmennuskurssilla opiskelumotivaation ylläpitäminen. Motivaation ylläpitäminen on mielestäni opettajan tärkein taito, sillä asian oppii parhaiten kun sen sisäistää itse eikä kuuntele jonkun muun toitottamaa "hauki on kala"-mantraa. Nähdään siis kurssilla. Itse odotan opettamista jo innolla!


oula2.jpg


Tutor-opettaja/biologian opetus:

Oula Luukkonen, Lääk. yo.
oula.luukkonen@epione.fi

Opetuskokemus valmennuskursseista: 3 vuotta

Olen 22-vuotias lääketieteen opiskelija Kuopiosta. Valmistuin ylioppilaaksi keväällä 2013, jonka jälkeen vietin välivuotta varusmiespalveluksessa. Tämän jälkeen aloitin lääkiksen opinnot syksyllä 2015. Muistissani on hyvin pääsykoe, sekä biologian, kemian ja fysiikan ylioppilaskirjoitukset. Toivottavasti pystyn auttamaan apuopettajana tehtävien ratkomisessa, sekä kokeeseen valmistautumisessa.

Kaikille tsemppiä tulevaan kevääseen!