Epionen kesäterveiset

04.06.2019

Terveiset Epionen porukalta!

Väännettiin taas hurja vuosi lääkistreenin parissa ja pääsykokeet vihdoin ohi. Nyt on menossa hurja jännittäminen tulosten kanssa. Älyvuoto-keskustelupalstallamme on keskustelut ja analyysit käynnissä vuoden 2019 kokeesta, käy katsomassa!

Epionen porukka valmistautuu jo seuraavaan vuoteen ja pääsykokeisiin v 2020. Meillä on suunnitelmissa uusia tuulia ja ideoita tehokkaaseen pääsykoevalmennukseen. Näistä infoamme vielä lähemmin kesäkuun aikana, joten seuraa Instagramia ja Facesivuja sekä kotisivujamme! Edelleen jatkamme myös yhteistyötä lääketieteen valmennusta tarjoavien opistojen, kuten Etelä-Pohjanmaan opiston kanssa, jossa käymme opettamassa ja laadimme oppimateriaaleja.

Ajankohtaisena muistutuksena vielä liittyen pääsykoetuloksiin: Jos ovet eivät lääkikseen auennetkaan, käy hakemassa/tilaa kokeesi nähtäville. Tarkista onko pisteet laskettu oikein. Oman kokeesi läpikäyminen on myös oppia seuraavaan vuoteen. Jos sisäänpääsy jää muutamasta pisteestä kiinni, kannattaa pohtia onko kokeessasi oikaistavaa. Epione voi auttaa tässä! Katsomme kokeesi läpi ILMAISEKSI, ja otamme rehellisesti kantaa, kannattaako oikaisua lähteä hakemaan ja mistä tehtävistä. Meillä on käytössä oikaisupyyntöjen tarkistamista varten laaja oppilaiden ja kurssilaisten koepankkisysteemi, jonka avulla voimme löytää esim. pisteytyksessä epäjohdonmukaisuuksia, joita voisi oikaisussa käyttää hakijan eduksi. Lisäksi kokeet tarkastavilla opettajilla on monen vuoden kokemus (parhaimmillaan yli 15 vuoden...) pääsykokeista ja omaamme vahvan näkemyksen myös oikaisutilanteissa. Jos kokeesta löytyy realistisia toiveikkaita oikaisun paikkoja, teemme halutessasi kokeelle tarkan syynin kolmen kokeneen opettajan toimesta ja laadimme oikaisupyyntötekstin ja mallin. Sinun tehtäväksi jää toimittaa oikaisu yliopistoltasi saatujen ohjeiden mukaan. Tämä tarkempi kokeen käsittely tulee piakkoin verkkokauppaamme näkyviin tuotteena, mutta tulemme tarjoamaan sen asiakasystävälliseen hintaan! Mutta siis kokeesi läpikatsominen ja kommentoiti kannattaako oikaisuun lähteä, on ilmainen. Tästäkin tulee nettisivuillemme lähemmin infoa kun tulosten saapuminen lähestyy.

Vielä muistutus: Epionen oppikirjat 2019 ovat käypää valuuttaa ensi pääsykokeissakin!  Kemia, Fysiikka ja Biologia sekä Aineistovalmennus ja koepaketti ovat tilattavissa verkkokaupastamme yksittäin tai kirjapaketteina ja kirjat toimitetaan ILMAN POSTIKULUJA vielä 9.6.2019 asti.

Millaiset pääsykokeet meillä on sitten luvassa vuonna 2020? Vuonna 2020 tulee lääketieteessä käyttöön todistusvalinta. Enintään 51% uusista lääketieteen opiskelijoista valitaan ylioppilastodistuksen perusteella ja vähintään 49% pääsykokeen perusteella. Todistusvalinta korvaa siis aikaisemman yhteispistekiintiön. Tarkemmin ylioppilastodistuksen pisteytyksestä voi lukea Opintopolusta, mutta lyhyesti kuvattuna; Lääkikseen haluavan kannattaa  jatkossakin panostaa fysiikkaan, kemiaan, biologiaan ja pitkään matematiikkaan. Näiden lisäksi jatkossa myös äidinkieli, reaaliaineet ja pitkä vieras kieli ovat tärkeitä.

Jos ylioppilastodistuksesta saatavat pisteet eivät ole tarpeeksi hyvät, on mahdollista päästä sisään valintakokeella. Valintakokeesta tiedotetaan myöhemmin tarkemmin, mutta toistaiseksi ei ole tiedossa, että vuonna 2020 itse kokeeseen tulisi merkittäviä muutoksia. Mikäli uutta tietoa ei tule, niin koe perustuisi siis edelleen lukion kemian, fysiikan ja biologian oppimääriin. Kokeessa käytetään todennäköisesti edelleen nelilaskinta.

Epionella on siis selkeästi suunta jo kohti seuraavia pääsykokeita ja yo-kokeita!

Olkaa meihin yhteydessä, jos haluatte tietää tarkemmmin tulevista valmennuksista ja oppikirjoistamme tai kysyä neuvoa oikaisupyyntöön!

Ja vielä lopuksi; isot onnittelut tuoreille ylioppilaille ja muille valmistuneille!

Terveisin

Päivi Turunen
Epionen lääkäriopettaja
Biologia
paivi.turunen@epione.fi

www.epione.fi
#epionevalmennus
23.11.2021Lääkiksen pääsykoe sähköistyy! Mitä teen?
08.08.2021ETÄ-kurssimme starttaavat taas!
01.02.2021uusi kertauskurssi saatavana nyt meiltä!
01.12.2020Lääkiksen ennakkomateriaaliin valmistautuminen?
08.10.2020Lääkiksen valintaperusteet 2021 on julkaistu!
24.08.2020NETTIKURSSI KAUPAN PÄÄLLE!
08.07.2020OIKAISUPYYNTÖPALVELU AVATTU!
28.12.2019Boostia opiskeluun tarjoushintaan!
22.09.2019Lääkiksen pääsykoevaatimukset v 2020?
04.06.2019Epionen kesäterveiset

Siirry arkistoon »